Friday, April 07, 2006

Kapetan Đemo dobio gvozdena krila!

U ranim jutarnjim časovima po srednjem glaktičkom vremenu, naše kolonijalne trupe su se spustile na novootkriveni svet, koji je kapetan Đemal Šućurbegović, sa suzom radosnicom u očima, prema propisanom protokolu, posvetio gospođici Jennifer Walcott, čijim slikama je prekraćivao samoću na dugom putu kroz hladna svemirska prostranstva. On je tim povodom izjavio "Jenny, sve ovo je za zbog tebe! Hoćeš li poć' ba za me?". I pored sveusrdnog truda, vaš reporter nije uspeo da dođe do odgovora ove čuvene zečice intergalaktičke megakorporacije sa dugouhim logom.
Visoki JediSavet Neoplantensisa ukazao je kapetanu Đemi veliku čast dodelivši mu orden "Gvozdena krila prvog stepena" za pokazanu hrabrost pri kolonizaciji, te uspešno organizovanje i vođenje postkolonijalnih procesa izgradnje. Artsahri Duko, član saveta koji je bio na brodu prilikom ovog epskog putovanja sa naređenjem da preuzme civilnu administraciju na novoj planeti, te da osnuje upravne i sudske organe, izjavio je povodom pitanja o efikasnosti kapetana Đemala: "Nema odmora dok traje obnova!" i otišao da se odmori sa desetak konkubina sa Trelijuma 6 u đakuzi sali.


Prema prvim izveštajima, nova članica saveza planeta, nazvana Jennier Walcott, je planeta prosečne veličine, sa raspoloživih 127 katasterskih parcela predviđenih za izgradnju te prosečnom temperaturom od -3°C do 37°C. Urođeničko stanovništvo je uglavnom mentalno zaostalo, pa će prva briga Savetnika Artsahri Dukoa biti izgradnja odgovarajućih škola i umobolnica, odmah nakon što naravno, izgradi osnovne rudnike u kojima će izrabljivati urođeničko zaostalo stanovništvo do smrti. JediSavet Neoplantensisa tvrdi da ima puno poverenje u ovog čoveka koji je četiri godine proveo u Orbitalnoj Obaveštajnoj Službi (OOS), te da mu ostavljaju odrešene ruke u daljem upravljanju planetom.

0 Komentari:

Post a Comment

<< Home